PERSBERICHT: Nieuwe verbindingsweg N209-N470 geopend

Geplaatst op: 10/06/2016

Wethouders Rosier en Abee tijdens de openingshandeling Donderdag 9 juni 2016 is de nieuwe verbindingsweg N209-N470 tussen de gemeenten Lansingerland en Zoetermeer officieel geopend. In aanwezigheid van ondernemers en betrokken partijen openden Marc Rosier, voorzitter van de Gemeenschappelijke Regeling (GR) Bleizo en tevens wethouder van Zoetermeer en wethouder Albert Abee van Lansingerland de nieuwe weg. Deze nieuwe weg, de Laan van Mathenesse, verbindt de N209  met de Lansinghageweg en maakt daarmee een aansluiting op de N470. Aanstaande maandag 13 juni na de ochtendspits gaat de weg open voor het verkeer.

Betere bereikbaarheid
De weg is aangelegd om de bereikbaarheid te verbeteren van de bedrijventerreinen en het kassengebied aan de zuidzijde van de A12. Door de aanleg van een weg met een snelle doorstroming (70 km/h) parallel aan de A12 kan het verkeer zich beter verdelen. De nieuwe verbindingsweg is onderdeel van ‘programma Kwaliteitsnet goederenvervoer’ en vormt een alternatief voor het toenemende vrachtverkeer tussen de Greenports West- en Oostland, dat nu nog gebruik moet maken van de A12.

Openingshandeling Laan van MathenesseDe Laan van Mathenesse ontsluit daarnaast het nieuw te ontwikkelen gebied Bleizo en geeft aan de zuidzijde van de A12 toegang tot de Vervoersknoop Bleizo. In 2018 wordt hier het nieuwe ov knooppunt gerealiseerd, met een NS treinstation, een halte van Randstadrail, haltes voor regionale buslijnen en een P+R voor 700 parkeerplaatsen. Tevens ontsluit de Laan van Mathenesse een aantal bedrijfskavels in het kassengebied Overbuurtse polder in Bleiswijk. De lengte van de Laan van Mathenesse is ca. 3 km.

Wethouders Rosier en Abee geven aan dat het belangrijk is dat een goede bereikbaarheid cruciaal is voor het economisch functioneren van het gebied, het is een voorwaarde voor bedrijven om te blijven presteren en investeren. De gezamenlijke overheden zijn verantwoordelijk voor de infrastructuur en leveren met de aanleg van deze weg een waardevolle bijdrage aan de bereikbaarheid.

Afstemming met ondernemers
De aanleg van de weg gaf onvermijdelijk enige overlast en bedrijven waren daardoor tijdelijk minder goed bereikbaar. Met alle ondernemers langs de Laan van Mathenesse is vroegtijdig afgestemd hoe de uitvoering zou plaatsvinden. De medewerking van de ondernemers werd daarbij zeer op prijs gesteld.  

Initiatiefnemers
De verbindingsweg N209-N470 is aangelegd in opdracht van: het Ministerie van Infrastructuur en Milieu (uitgevoerd door de provincie Zuid-Holland), de Metropoolregio Rotterdam Den Haag en de Gemeenschappelijke Regeling Bleizo (een samenwerkingsverband van de gemeenten Lansingerland en Zoetermeer).

Meer informatie over de Verbindingsweg N209-N470

Reacties zijn gesloten.